Kina isporučuje DNRK zabranjene materijale

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2012, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina isporučuje DNRK zabranjene materijale

09.06.2012. - Vlasti Kine nisu preduzele mere da njihove kompanije prestanu da isporučuju u Severnu Koreju materijale i komponente koji mogu biti iskorišteni za balističke rakete, piše britanski list „Dejli telegraf". List saopštava da su takvi zaključci predstavljeni u izveštaju jedne obaveštajne službe susedne zemlje Kini i Severnoj Koreji. O kojoj se tačno zemlji radi nije rečeno.

„Komitet OUN za sankcije protiv Severne Koreje je više puta tražio od Kine objašnjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << povodom isporuke u Severnu Koreju tereta vojne namene. Ipak, sudeći po svemu, kineska strana je svaki put prebacivala odgovornost na strane vlasnike brodova, ili je jednostavno odbijala da da odgovor", - stoji u izveštaju.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.