Kikinđaninu Nikoli Keneškom priznanje za sto puta darovanu krv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2022, 23:36

Kikinđaninu Nikoli Keneškom priznanje za sto puta darovanu krv

U kikindskom Crvenom krstu upriličena je svečanost povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi na kojoj su uručena priznanja dobrovoljnim davaocima, kolektivima i preduzećima.

Nikoli Keneškom pripalo je priznanje za sto puta darovanu krv, po 75 puta dragocenu tečnost darovali su Ervin Balo, Željko Đurđev i Miroljub Francuski. Priznanja su pripala i Branislavu Bugarskom, Zlatku Dailovu, Slobodanu Kačavendi, Bogoljubu Kamenoviću, Zoranu Sivčevu, Urošu Stojanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Slobodanu Uhulovu za 50 puta datu krv. Takođe, uručeno je 14 priznanja građanima koji su 35 puta darovali dragocenu tečnost.

''U toku prošle godine organizovano je 29 akcija dobrovoljnih darovanja krvi, odazvalo se ukupno 1.830 davalaca i plan je ispunjen, što je oko tri odsto u odnosu na broj stanovnika u Kikindi. Veliki doprinos daje i Klub 25, odnosno mladi volonteri Crvenog krsta koji promovišu ovaj program u srednjim školama", poručila je Danijela Bjeljac, sekretarka Crvenog krsta Kikinda.

Na svečanosti su dodeljene plakete ''Široko srce'' Tehničkoj školi Kikinda, Mesnoj zajednici Nakovo i Policijskoj upravi Kikinda, a nagrađeni su i učenici iz OŠ ''Žarko Zrenjanin'', ''Sveti Sava'', Feješ Klara'' i ''Petar Kočić'' u Nakovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.