Karter: SAD će braniti od Rusije princip međunarodnog poretka i pozitivnu budućnost za sve

Izvor: Vostok.rs, 08.Nov.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karter: SAD će braniti od Rusije princip međunarodnog poretka i pozitivnu budućnost za sve

08.11.2015. -

Američki ministar odbrane Ešton Karter izjavio je da Sjedinjene Države ne žele da Rusija bude njen neprijatelj.

Amerika ne želi da Rusija bude njen neprijatelj, ali će nastaviti da brani svoje interese, prilagođavajući svoje operativne planove ponašanju Rusije, rekao je Karter na bezbednosnom forumu u Kaliforniji.

„Mi ne tražimo hladan, a kamoli vruć rat sa Rusijom“, rekao je Karter, dodajući da SAD neće od Rusije praviti neprijatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ali da će braniti svoje interese i saveznike, princip međunarodnog poretka i pozitivnu budućnost za sve.

Ministar odbrane SAD naglasio je da će Pentagon nastaviti da modernizuje svoju vojnu tehnologiju i nuklearnu sposobnost, kako bi mogao da se suprotstavi rastućoj vojnoj moći Rusije i Kine, i da obnavlja planove za odbranu i odvraćanje.

On je ponovo optužio Rusiju za kršenje suvereniteta u Ukrajini i Gruziji, dodajući da Moskva svojom vazdušnom operacijom protiv terorista „baca vatru“ na krizu u Siriji.

Ruska avijacija na poziv sirijskog predsednika Bašara el Asada od 30. septembra izvodi vazdušne napade na pozicije terorista u Siriji, a za mesec dana uništeno je preko 2.000 terorističkih objekata.

Istovremeno, koalicija predvođena SAD vojnu operaciju sprovodi više od godinu dana, iako ona nije u koordinaciji sa sirijskim vlastima i nema dozvolu od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.