Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS: Automobili iz Srbije na Kosovu biće tretirani kao inostrani

Portparol Kosovske policijske službe Arber Beka izjavio je da će vozila koja imaju registarske oznake gradova iz Srbije na Kosovu biti tretirana kao inostrana vozila i njihovi vlasnici moći će da ih voze na Kosovu samo tri meseca.

"Prema kosovskom Zakonu o saobraćaju vozači koji dolaze na Kosovo sa stranim tablicama imaju prava da voze svoje automobile do tri meseca. To važi i za građane koji dolaze iz Srbije, Švajcarske, Nemačke, sasvim je svejedno", rekao je Beka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Beka je rekao da će, ukoliko ne budu poštovali ova pravila, vozači biti sudski procesuirani i protiv njih će biti podignuta prekršajna prijava.

"Građani Kosova čiji su automobili registrovani na gradove poput PR,GL,KM i ostale pokrajinske gradove, svoje automobile i dalje mogu voziti bez problema, jer je to regulisano UNMIK-ovom uredbom koja je još uvek na snazi", rekao je Beka.

Portparol KPS je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova trenutno radi na uvođenju novih tablica koje će imati oznaku Republike Kosovo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.