Jovanović: Menjati agrarnu politiku, selo da ima sigurnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Menjati agrarnu politiku, selo da ima sigurnost

LUČANI -

Lider koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović poručio je danas da Srbija mora da menja politiku prema poljoprivredi kako bi otvorila nova tržišta za agrar i istakao da je za razvoj sela potreban jasan plan i sigurnost.

"Nisu naši seljaci manje sposobni od seljaka sa zapada, nego su uskraćeni za normalno organizovanu državu koja uništava velike potencijale poljoprivrede", ocenio je Jovanović tokom posete domaćinstvu Radoša Petrićevića u selu Turica u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Lučana.

Zato je, smatra Jovanović, svaki pokušaj modernizacije Srbije koji zaobilazi selo, osuđen na neuspeh.

"U Srbiji se svi slažu da je agrar veliki potencijal za razvoj zemlje, ali ćute da je loše organizovana država, bez jasne politike, upravo najveća prepreka za uspešan agrar. Tu pogrešnu politiku moramo da menjamo, jer samo sa novom politikom možemo doneti nova tržišta za naš agrar", poručio je Jovanović, saopštila je iz Informativne službe lista "Čedomir Jovanović - Preokret".

Potrebno je da selo, rekao je on, ima sigurnost koja proizilazi iz jasnog plana i seljaci treba da znaju šta će biti sutra, za godinu dana ili četiri godine.

Kandidat za poslanika na izbornoj listi "Čedomir Jovanović - Preokret" Zaharije Trnavčević ocenio je da za četiri godine aktuelna vlada nije ozbiljno raspravljala o agrarnoj politici.

On je naveo da su problemi što Srbija nema strategiju razvoja poljoprivrede i što ima mali agrarni budžet.

"To je nedopustivo, jer je srce privrede proizvodnja hrane, odnosno poljoprivreda", naglasio je Trnavčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preokret za novu agrarnu politiku

Izvor: B92, 02.Apr.2012

Lučani -- Lider "Preokreta" Čedomir Jovanović poručio je da Srbija mora da menja politiku prema poljoprivredi kako bi otvorila nova tržišta za agrar...Jovanović je istakao da je za razvoj sela potreban jasan plan i sigurnost..."Nisu naši seljaci manje sposobni od seljaka sa Zapada, nego su uskraćeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.