Jeremić: Ban Ki Mun najavio sprovođenje plana šest tačaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ban Ki Mun najavio sprovođenje plana šest tačaka

NJUJORK - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras FoNetu da mu je generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki Mun potvrdio da UN ostaju čvrsto na stanovištu da se plan u šest tačaka mora u potpunosti sprovesti u delo.

Posle razgovora sa Banom u sedištu svetske organizacije, Jeremić je rekao da će u martu generalni sekretar UN izvestiti Savet bezbednosti o tome na koji način je sproveden plan u šest tačaka.

"To je veoma važno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s obzirom na to da je Savet bezbednosti dao mandat međunarodnoj zajednici da plan o šest tačaka sprovede u realnost", objasnio je srpski šef diplomatije.

Jeremić je naglasio da je Beograd posvećen tom planu i aktivno će sarađivati sa UN na njegovom sprovođenju u delo.

Ujedinjene nacije, kako je istakao Jeremić, ne odustaju od prisustva u pokrajini, svoje uloge definisane Rezolucijom 1244, niti od sprovođenja u delo plana Ban Ki Muna.

On je naglasio da će se Srbija u danima, mesecima i, ukoliko bude potrebno, godinama, mirnim, pravnim, političkim i diplomatskim sredstvima boriti za očuvanje državnosti i ustavnog poretka.

"Nikada, ni po koju cenu i ni na koji način nećemo odustati od te borbe. To je naša ustavna, politička i moralna obaveza i u njoj ćemo istrajati do konačne pobede", zaključio je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.