JOŠ NE PAKUJE KOFERE: Gašić do daljeg ostaje u državnoj vili na Dedinju

Izvor: Kurir, 02.Feb.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ NE PAKUJE KOFERE: Gašić do daljeg ostaje u državnoj vili na Dedinju

BEOGRAD - Do smene ministra odbrane Bratislava Gašića ostalo je tri dana, a on još ne razmišlja kada će se iseliti iz državne vile na Dedinju.

- Postupiću po zakonu. Kada ću se preseliti, nisam razmišljao o tome - odgovorio je Gašić listu na pitanje kada planira da se iseli iz rezidencijalnog objekta koji je namenjen za stanovanje ministra odbrane.

On nije mogao da kaže ni gde će ubuduće stanovati, da li u Kruševcu, gde u svom vlasništvu ima nekretnine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ili će zakupiti stan u Beogradu.

- Živeću tamo gde sam potreban stranci - navodi Gašić.

Vila ministra odbrane nalazi se na Dedinju i ima tri spavaće sobe, kuhinju, dnevnu sobu i trpezariju, dva kupatila, terasu i podrumski prostor. Prostire se na oko 310 kvadrata, a ima i garažu od 59 kvadrata. U njoj Gašić živi od aprila 2014.

Pre njega u tom objektu živeo je tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac.

- Ja sam se iselio šest dana po prestanku funkcije. Ne znam koliko sam još po zakonu mogao da živim u njoj. Obezbeđenje sam koristio još šest meseci - kaže Šutanovac za list.

U Generalnom sekretarijatu Vlade objašnjavaju da Gašić koristi vilu kao zaštićena ličnost.

- On živi u toj vili po zakonu koji reguliše status zaštićenih ličnosti. Može tu da ostane dok službe bezbednosti procene da je to potrebno - objašnjavaju u Generalnom sekretarijatu.

Premijer Aleksandar Vučić potpisao je pre tri dana predlog za razrešenje Bratislava Gašića i uputio ga Narodnoj skupštini. Vučić je predložio da smena Gašića bude na dnevnom redu u petak na vanrednoj sednici parlamenta. Kako je predviđeno, premijer će pred poslanicima obrazložiti svoj predlog, a aktuelni ministar odbrane po poslovniku neće moći da se obrati parlamentarcima.

Građena za generala Pavkovića

Vila u kojoj živi Bratislav Gašić sagrađena je devedesetih godina prošlog veka, za potrebe generala Nebojše Pavkovića, ali se on tamo nikada nije preselio.

Potom je u vili trebalo da živi Boris Tadić, kada je bio ministar odbrane, ali navodno se to nije svidelo njegovoj supruzi. Prvi koji se upisao u stanare bio je Dragan Šutanovac.

(Blic/N. Latković)

Autor: Foto: Stefan Jokić,Foto: Dragan Ilić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

JOS NE PAKUJE KOFERE Gasic do daljeg ostaje u drzavnoj vili na Dedinju

Izvor: medio.rs, 02.Feb.2016

BEOGRAD - Do smene ministra odbrane Bratislava Gašića ostalo je tri dana, a on još ne razmišlja kada će se iseliti iz državne vile na Dedinju...- Postupiću po zakonu. Kada ću se preseliti, nisam razmišljao o tome - odgovorio je Gašić listu na pitanje kada planira da se iseli iz rezidencijalnog...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.