Italija podržava predlog Lavrova o Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija podržava predlog Lavrova o Venecueli

Italija podržava predlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova o potrebi za sveobuhvatnim pregovorima o situaciji u Venecueli, izjavio je zamenik italijanskog ministra spoljnih poslova Guljelmo Piki za RIA Novosti. "Naravno, apsolutno smo protiv bilo kakvog spoljašnjeg uplitanja u unutrašnje poslove Venecuele. Ali problem je u tome što je međunarodna zajednica priznala samo rezultate izbora za Narodnu skupštinu, a ne predsedničke izbore", rekao je diplomata. Prema njegovim rečima, zbog toga se samo izbor Huana Gvaida smatra legitimnim. "Mi cenimo nedavnu izjavu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o predlogu međunarodnog posredovanja u potrazi za diplomatskim rešenjem krize", dodao je on.
On je istakao da se pozicija Italije zasniva na potrebi da se zaštiti velika italijanska zajednica u jednoj latinoameričkoj zemlji. "Zaštita italijanske nacionalne zajednice u Venecueli, s jedne strane, i slobodni i pošteni izbori, s druge strane, ostaju naši glavni prioriteti, i mi ćemo ih promovisati u okviru bilo koje kontakt grupe", rekao je on. Podsetimo, ranije je Italija stavila veto u EU na priznavanje Huana Gvaida za predsednika Venecuele.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija podržava Rusiju po pitanju Venecuele: Spoljna uplitanja su pogrešna i opasna!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2019

Italija se zalaže protiv spoljnog mešanja u poslove Venecuele i podržava predlog ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova o sveobuhvatnim pregovorima i međunarodnom posredovanju, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Italije Guljelmo Piki..Zamenik spoljnih poslova Italije Guljelmo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.