Ilić: Nema predaje, nema povlačenja, DSS je moralni pobednik izbora

Izvor: Blic, 18.Mar.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Nema predaje, nema povlačenja, DSS je moralni pobednik izbora

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije i predsednik Gradskog odbora Novi Sad te stranke Borko Ilić ocenio je danas da je DSS moralni pobednik parlamentarnih izbora i najavio da će najviši stranački organi uskoro doneti odluke o tome šta treba uraditi da bi se stranka oporavila i "nastavila dalju borbu za Srbiju".

- Nema predaje, nema povlačenja, najavljeni su pokrajinski izbori na koje ćemo izaći i pobedićemo kad-tad -- rekao je Ilić na konferenciji za novinare i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je to prvi put od osnivanja DSS-a da ta stranka neće biti zastupljena u parlamentu.

Na pitanje novinara koliko je DSS spremna za pokrajinske izbore, s obzirom na ostvareni rezultat na minulim parlamentarnim izborima, Ilić je rekao da se ta stranka priprema za svake izbore jer, kako je kazao, "rezultati u Srbiji su varljiva brojka".

On je precizirao da su samo pre pet godina u Novom Sadu stranke bloka "Zajedno za evropsku Srbiju" i LSV imale 54 odsto glasova, a da su prekjuče na izborima ukupno osvojile nešto manje od 15 procenata.

- Na osnovu ovoga jasno je da se stvari u Srbiji menjaju iz dana u dan i mi ćemo se spremiti za pokrajinske izbore. Na njih imamo sa čim da izadjemo jer smo jedini četiri godine bili opozicija Pajtićevom režimu - rekao je Ilić.

On je istakao da je DSS u Novom Sadu ostvario dobar rezultat u odnosu na onaj na republičkom nivou i zahvalio svim Novosađanima koji su glasali za tu stranku i koji su dali podršku ideji slobodne i samostalne Srbije.

Ilić je dodao da će narednih dana biti doneta i odluka da li će DSS i ubuduće samostalno nastupati na izborima.

On je kazao da je "nezabeleženo" i u zemljama Evropske unije da u parlamentu ne postoje poslanici koji su protiv EU.

- Nakon ovih izbora u Skupštini Srbije neće sedeti nijedan poslanik koji je protiv EU, a ja tvrdim da je još žalosnije da u parlamentu neće biti ni jednog poslanika koji je protiv NATO-a - naglasio je Ilić dodajući da je u Skupštini stvorena dvotrećinska većina dovoljna za promenu Ustava i "zaokruživanje priče o Kosovu i Metohiji".

On je zaključio da će konačnu reč o promeni Ustava dati gradjani na referendumu a, kako je kazao, "tu ćemo se još boriti".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.