Haradinajev brat poručio Tačiju: Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinajev brat poručio Tačiju: Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu

Priština -- Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša, izjavio da je kosovski predsednik obavezan da poštuje Ustav i čuva granice.

"Ako je neko ugrožen, ne treba da šteti Kosovu. Bez obzira na to ko je ta osoba, u bilo kom svojstvu", rekao je Haradinaj za KTV, a prenela je prištinska Koha ditore.

Povodom nedavnog verbalnog spora između albanskog premijera Edija Rame i Ramuša Haradinaja o korekciji granica, Daut Haradinaj kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Rama treba da pomogne Kosovu, ali i da se usredsredi na probleme u Albaniji.

Daut Haradinaj kaže i da Priština ne žuri da postigne konačni sporazum sa Beogradom, što, dodaje, nije slučaj sa Srbijom. "Kosovo ne treba da žuri zato što priznanje od Srbije nije urgentna stvar, dok za Srbiju to jeste", rekao je on.

On je odbacio navode o vezama njegovog brata i Milana Radojčića sa Srpske liste, rekavši da se Tači sastajao s Radojčićem više puta.

"Optužiti nekoga da je švercovao sa Radojčićem ne pristaje predsedniku", rekao je Daut Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HARADINAJEV BRAT PORUČIO: Tači da deluje u skladu sa ustavom tzv. Kosova; Ne žurimo da postignemo konačni sporazum sa Beogradom

Izvor: Večernje novosti, 15.Maj.2019

Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša, izjavio je da je predsednik tzv. Kosova Hašim Tači obavezan da poštuje Ustav i sačuva kosovske granice PRIŠTINA - Daut Haradinaj, poslanik Alijanse za budućnost Kosova i brat premijera Ramuša,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.