Projekat je propao! Haradinaj ukinuo još jednu odluku!

Izvor: BKTV News, 22.Sep.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Projekat je propao"! Haradinaj ukinuo još jednu odluku!

Kosovska vlada je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao premijer Ramuš Haradinaj, ukinula odluku o eksproprijaciji nepokretne imovine za javni interes, koje su predmet realizacije projekta turističkog centra na Brezovici, pošto je, kako se navodi, ovaj projekat propao.

Ova odluka je objavljena na zvaničnom sajtu kosovske vlade.

Polovinom aprila 2015. godine u Prištini je, naime, bez saglasnosti Beograda, potpisan ugovor kojim je francuska kompanija neovlašćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << preuzela centar na Brezovici sa namerom da u njega investira i koisti ga narednih 99 godina.

Uprkos upozorenju Beograda investitorima da o eventualnom ulaganjima treba da razgovaraju sa pravim vlasnicima Brezovice, ugovor o razvoju tog turističkog centra potpisali su predstavnici vlade u Prištini i francuskog Konzorcijum MDP.

"Za Srbiju i srpski narod na KiM neprihvatljivo je usvajanje bilo kakvog plana vezano za Brezovicu, koji bi narušio postojeće objekte nelegalne i nasilne eksproprijacije zemljišta i promenu etničke, radne i drugih struktura na našoj planini", poručio je tada direktor kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Podsetimo, kosovski premijer Ramuš Haradinaj juče je povukao je zahtev Kosova za članstvo u Interpolu, na predstojećem sastanku te organizacije u Kini.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.