Gojkovićeva: Nema razloga za odlaganje izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Nema razloga za odlaganje izbora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas, uoči početka međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, da je zadovoljna odzivom i da očekuje "veoma otvoren razgovor".

Gojković je, na pitanje da li može doći do odlaganja izbora, rekla da za to "nema razloga".

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević ocenio je kako vlast pokazuje da su vrata za dijalog otvorena, ali da u ovom trenutku ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reći da li će doći do približavanja stavova.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković naveo je da dijalog može da bude u institucijama, ali je ocenio da su one uništene, za stolom ili na ulici s motkama, da je srednje rešenje najbolje i zato u dijalogu učestvuju bez velikih očekivanja.

Na sastanak su zajedno došli predstavnici EU Eduard Kukan, Sem Fabrici, Tanja Fajon i Knut Flekenštajn.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je da o zainteresovanosti opozicije najbolje govori njihov nedolazak.

Na sastanak su došli i poslanici SNS Vladimir Đukanović, kao i predstavnici SDPS, PUPS, Pokreta socijalista.

Čelnici Saveza za promene su ranije jutros u hotelu Metropol bili na radnom doručku sa europarlamentarkom Tanjom Fajon i šefom Delegacije EU U Srbiji Semom Fabricijem.

Jovanović bolje parlament, nego tuča i ulica

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović  izjavio je danas, uoči dijaloga vlasti i opozicije, da mu je žao što sve pozvane stranke nisu prihvatile razgovor i naglasio kako ne prihvata ideju da se, umesto izbora i parlamenta, zemlja osudi na "ulicu i tuču".

On je dodao da Liberalno-demokratskoj partiji ovako nešto nije bilo potrebno, ali je ocenio treba razgovarati i da, ako stranke nisu spremne da sednu za sto, "zna se šta je alternativa".

"Ne mogu da se složim sa idejom da, umesto izbora i parlamenta, zemlju osudimo na ulicu i tuču. Treba izaći na izbore, koliko god da je teško", rekao je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.