Genc: Mađarska će pružiti podršku Srbiji na putu ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Genc: Mađarska će pružiti podršku Srbiji na putu ka EU

BEOGRAD - Mađarska ministarka inostranih poslova Kinga Genc istakla je u razgovoru sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu, da će Mađarska nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Cvetković je upoznao Gencovu s planovima i prioritetima Vlade Srbije, naročito sa aktivnostima u vezi sa evropskim integracijama Srbije i izgradnjom koridora 10 i sedam, što je od velikog interesa za obe strane, saopštio je premijerov kabinet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Istaknuta je značajna uloga koju imaju manjine u povezivanju i saradnji dveju zemalja.

Na sastanku je postignuta saglasnost za jačanje prekogranične i ekonomske saradnje i u tom smislu predsednik vlade je pozvao mađarske investitore da ulažu u projekte u Srbiji.

Srbija je potvrdila učešće na manifestaciji "Pečuj-evropska prestonica kulture 2010", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.