Gašić: Srbija aktivna u očuvanju globalnog mira

Izvor: Studio B, 09.Mar.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Srbija aktivna u očuvanju globalnog mira

Ministar odbrane Bratislav Gašić preneo je, tokom posete Centralnoafričkoj Republici, specijalnom predstavnikom generalnog sekretara UN za tu zemlju Babakaru Gaju da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti.

Gašić i Gaj razgovarali su o političko-bezbednosnoj situaciji u Centralnoafričkoj Republici i aktivnostima mirovnih snaga u misiji "MINUSCA" u kojoj učestvuju i pripadnici srpskog sistema odbrane, saopštilo je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ministarstvo odbrane Srbije.

Gašić je upoznao je Gaja sa trenutnim angažovanjem pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 11 multinacionalnih operacija UN i Evropske unije i istakao "da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti".

On u razgovoru je istakao vojnomedicinske kapacitete koje naša zemlja angažuje u različitim mirovnim misijama, navodi se u saopštenju.

U okviru Vojne bolnice nivoa 2 u misiji "MINUSCA" angažovano je 68 naših pripadnika, kao i po dva vojna posmatrača i dva štabna oficira, što je, posle misije UN u Libanu, naše najbrojnije angažovanje, podseća se u saopštenju.

U misijama UN i EU u Centralnoafričkoj Republici angažovano je ukupno 76 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, od toga 23 žene, sa kojima se ministar Gašić susreo tokom prvog dana posete toj zemlji.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gašić: Srbija aktivna u očuvanju globalnog mira

Izvor: Blic, 09.Mar.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić preneo je, tokom posete Centralnoafričkoj Republici, specijalnom predstavnikom generalnog sekretara UN za tu zemlju Babakaru Gaju da će Srbija nastaviti da pruža aktivan doprinos očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti,..Gašić i Gaj razgovarali su o političko-bezbednosnoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.