GRUEVSKI U PRVOM INTERVJU POSLE DOBIJANjA AZILA: Srbija nema veze sa mojim odlukama

Izvor: Večernje novosti, 17.Feb.2019, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUEVSKI U PRVOM INTERVJU POSLE DOBIJANjA AZILA: Srbija nema veze sa mojim odlukama

U prvom intervjuu za neku inostranu televiziju od dobijanja azila u Mađarskoj, Gruevski je za Pink tv objasnio da je do Budimpešte stigao iz Tirane, preko Crne Gore i Srbije Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski izjavio je da Srbija nema veze sa njegovim odlukama da traži azil u Mađarskoj.U prvom intervjuu za neku inostranu televiziju od dobijanja azila u Mađarskoj, Gruevski je za Pink tv objasnio da je do Budimpešte stigao iz Tirane, preko Crne Gore i Srbije.“Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << što je poznato, prevoz su mi obebedile mađarske diplomate. Kada sam stigao u ambasadu u Tirani, potražio sam politički azil, zbog političkih problema. Posle izvesnog perioda bio sam primljen u ambasadu, gde su me obavestili da će mi obezbediti prevoz do mađarske granice, gde će mađarske imigracione vlasti odlučiti hoće li mi odobriti azil ili ne. Dobio sam azil, politički azil zbog političkih problema”, precizan je Gruevski.Objasnio je i da je Mađarska članica EU i NATO i da je dobijanjem azila sada zaštićen od daljeg političkog progona.Precizira da poseduje ličnu kartu za strance i pasoš koji dobijaju azilanti.“Ja sam slobodan čovek u ovoj zemlji”, rekao je Gruevski.Ocenio je da je politički progon prema njemu, kako je rekao, velika sramota za Makedoniju.Ne zna kako u takvoj zemlji može da funkcioniše demokratija, ako se zna da je bivšem premijeru te zemje azil zbog političkih problema dodelila zemlja koja je članica EU.Gruevski je uveren da će se Makedonija suočiti sa “ozbiljnim političkim problemom” u narednom periodu, imajući pre svega na umu glasanje za promenu ustava u Sobranju i nuđenja abolicije od strane aktuelne većine pojedinim poslanicima najuticajnije opozicione partije VMRO-DPMNE, čiji je on bio lider.Čak se, kazao je, to ne krije, već se o tome javno govori.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

GRUEVSKI: Azil sam zatražio u Tirani, mađarska diplomatija mi je obezbedila prevoz!

Izvor: Kurir, 18.Feb.2019, 09:48

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je u Mađarskoj dobio azil po napuštanju Severne Makedonije, kaže da je iz svoje zemlje otišao kao slobodan čovek i da je sada slobodan čovek.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.