Evropski parlamentarci i SzS dogovorili format dijaloga u hotelu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2019, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlamentarci i SzS dogovorili format dijaloga u hotelu?

Evropski parlamentarci usvojili su zahteve opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju tokom privatnog sastanka održanog u jednom beogradskom hotelu, prenosi B92.

Jučerašnjem međustranačkom dijalogu u Skupštini Srbije nisu se odazvali svi predstavnici opozicije, što, kako se navodi, možda i ne bi bilo sporno da neformalni sastanak sa evropskim predstavnicima nije održan u jednom beogradskom hotelu.

Naime, kako saznaje B92, zahtev Saveza za Srbiju da se format dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promeni i da evropski parlamentarci posreduju u dijalogu vlasti i opozicije, kao i eventualno pomeranje datuma izbora, evropski parlamentarci uvažili su izvan Narodne skupštine, na privatnom doručku.

S predsednicom delegacije u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU Tanjom Fajon sastali su se predstavnici opozicije koji su se ranije izjasnili da ne žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu u prostorijama Skupštine.

Kako se navodi, od lidera opozicije bili su lideri Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, kao i predstavnik Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić.

Sastanku su prisustvovali pored Tanje Fajon i šef delegcije EU u Srbiji Sem Fabrici, izvestilac Odbora za spoljne poslove EP za Srbiju Vladimir Bilčik i bivši poslanik EP Eduard Kukan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.