Egereši: Vojvodina je promoter evropskih vrednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Vojvodina je promoter evropskih vrednosti

LINC - Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas u Lincu da je Vojvodina promoter evropskih vrednosti i politike i da saradnjom sa velikim brojem evropskih regija nastoji da ubrza proces evropskih integracija Srbije.

"Naš parlament je inicijator potpisivanja okvirnih sporazuma o saradnji Skupštine Srbije sa parlamentima evropskih država, sa posebnim aneksom koji se odnosi na saradnju Vojvodine sa tim parlamentima", rekao je on na sastanku sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednicom i potpredsednicom Parlamenta Gornje Austrije Anđelom Ortner i Gerdom Vajksler-Hauer.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, on je predložio predsednici i potpredsednici parlamenta Gornje Austrije da posete Skupštinu Vojvodine i da se tom prilikom održi prezentacija kulturnih i privrednih potencijala te regije u Vojvodini.

Egereši je inicirao i da grupa mladih iz Gornje Austrije uzme učešće u ovogodišnjem Kampu tolerancije mladih podunavskih gradova i regija u Bačkoj Topoli.

Predsednica parlamenta Gornje Austrije podržala je tu inicijativu uz napomenu da je od velikog značaja povezivanje i saradnja evropskih gradova i regija u cilju promovisanja evropskih vrednosti i razmene iskustava u oblastima koje su od značaja za te regije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.