Egereši: Iluzoran zahtev za federalizaciju Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Apr.2012, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Iluzoran zahtev za federalizaciju Srbije

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da je "iluzoran" zahtev da se formira federativna "Savezna Republika Srbija", ali je ocenio da Vojvodina treba da raspolaže sa autonomijom koja je šira od sadašnje.

Zahtev za formiranje "Savezne Republike Srbije", koja bi se sastojala od "Republike Srbije" i "Republike Vojvodine", inicirali su nekolicina malih vojvođanskih partija i neke nevladine organizacije.

Egereši je u emisiji mađarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "M1" televizije rekao da se ustavna prava Vojvodine mogu proširiti izmenama Ustava Srbije.

Naveo je da su ustavna prava Vojvodine značajno proširena 2009. godine, usvajanjem novog Statuta pokrajine, ali je ocenio da to još nije dovoljno u odnosu na period od 1974. do 1988. godine, kada je Vojvodina imala unutrašnju samostalnost u okviru Srbije.

Dodao je da je široka autonomija strateški cilj Saveza vojvođanskih Mađara, čiji je Egereši funkcioner.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Egereši: Iluzoran zahtev za federalizaciju Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Apr.2012

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da je "iluzoran" zahtev da se formira federativna "Savezna Republika Srbija", ali je ocenio da Vojvodina treba da raspolaže sa autonomijom koja je šira od sadašnje...Zahtev za formiranje "Savezne Republike Srbije", koja bi se sastojala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.