EU u prilici da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Feb.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU u prilici da smanji zagađenje vazduha iz termoelektrana na Zapadnom Balkanu

Zastarelih 16 termoelektrana na ugalj u zemljama Zapadnog Balkana predstavljaju zdravstveno i ekonomsko opterećenje za celu Evropu, pri čemu većinu zdravstvenih posledica i troškova podnose gradjani Evropske unije - zaključak je novog izveštaja koji su zajednički predstavile organizacije Alijansa za zdravlje i životnu sredinu (HEAL), Sandbag, Evropska mreža za klimatsku akciju (CAN Europe), Mreža za nadzor javnih finansijskih institucija u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE Bankwatch) >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i Evropa bez uglja (Europe Beyond Coal). Ipak, Evropska unija raspolaže alatima za unapredjenje javnog zdravlja, zaštitu života, uštedu zdravstvenih troškova i povećanje produktivnosti kako u Evropskoj uniji tako i u regionu Zapadnog Balkana.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

TE „Gacko“ druga u regiji po zagađenju vazduha sitnim česticama

Izvor: Capital.ba, 20.Feb.2019

BRISEL – Termoelektrana (TE) „Gacko“ druga je na zapadnom Balkanu po zagađenju vazduha sitnim česticama čije je udisanje štetno za pluća i srce, a prema novim studijama čestice štete i zdravom razvoju djece, tvrdi više evropskih ogranizacija za zaštitu životne sredine. Organizacije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.