Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNI SNIMCI Kako je obeležavanje godišnjice ustanka protiv fašizma prešlo u HAOS

Nekoliko desetina pristalica i pripadnika radikalne desničarske stranke A-HSP blokralo je prilaz ka mestu Srb, mestu u Lici, gde se danas obleževa 75. godišnjica antifašističkog ustanka naroda Hrvatske u Drugom svetskom ratu. Oni su put blokirali nakon što im je rečeno da u Srb neće moći da uđu sa ustaškim obeležjima. Potom je nastao haos među okupljenima koji su uz psovke, upućene policiji i državi Hrvatskoj, ali i Srbiji, sve vreme uzvikivali "Za dom spremni".

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samom Srbu je veoma napeta atmosfera, prisutno je jako policijsko obezbeđenje. Obeležavanje godišnjice antifašističkog ustanka organizovalo je Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista (SABA).

Prisutnima su se obratili bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić i predsednik SNV Milorad Pupovc. Skupu prisustvuju i predstavnici Ambasade Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.