EK preporučila otvaranje pregovora sa Makedonijom i Albanijom

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Apr.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK preporučila otvaranje pregovora sa Makedonijom i Albanijom

Evropska komisija preporučila je otvaranje pristupnih pregovora s Makedonijom i Albanijom u najnovijem izveštaju o napretku u evrointegracijama za zemlje Zapadnog Balkana. Za Crnu Goru je navedeno da će dalji napredak u pregovorima sa EU zavisiti od opipljivih rezultata u slobodi izražavanja, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala dok je za Bosnu i Hercegovinu ocenjeno da je u prethodnih godinu i po dana sporo sprovodila evropske reforme.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EK O CRNOJ GORI: Ima napretka, ali uticaj reformi još nije vidljiv

Izvor: Kurir, 17.Apr.2018

Dalje napredovanje Crne Gore u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom zavisiće od postizanja opipljivih rezultata u slobodi izražavanja i medija, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Nastavak na Kurir...

EK: Mogu pregovori i sa Makedonijom i Albanijom

Izvor: Mondo, 17.Apr.2018

Evropska komisija preporučila je otvaranje pristupnih pregovora s Makedonijom i Albanijom u najnovijem izveštaju o napretku u evrointegracijama za zemlje Zapadnog Balkana...Foto: AP Photo/Boris Grdanoski..Makedonija je uglavnom prevazišla duboku političku krizu, ocenila je EK, dodajući da se šteta...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.