Doživeo udarac od nekada najbližih! DS neće podržati Đilasa!

Izvor: BKTV News, 15.Dec.2017, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživeo udarac od nekada najbližih! DS neće podržati Đilasa!

Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da će DS imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda kao i da "ne postoji verovatnoća" da će podržati bilo koga drugog.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je jedino celishodno za opoziciju da se formira socijal-demokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

"Beogradski izbori su prvi korak u menjanju ovog lošeg režima i bilo bi dobro da napravimo koaliciju koja bi sa jasnom političkom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << orijentacijom nastupila na njima a možda i na parlamentarnim izborima", kazao je lider DS-a.

Šutanovac je potvrdio da se susreo sa nekadašnjim predsednikom DS-a i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je najavio da će se kandidovati na predstojećim beogradskim izborima, ali nije govorio o detaljima razgovora.

"Činjenica je da sam razgovarao i sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka. Đilas je četiri godine bio pošteđen medijskih napada, za razliku od Demokratske stranke", kazao je Šutanovac.

FOTO: Flickr

On je ocenio i da su stranke "jedini alat" za menjanje režima navodeći da je "neizvodljivo" da tako nešto učine pokreti ili inicijative.

Komentarišući saopštenje SPS-a u kome je ta stranka izrazila "iskreno žaljenje" zbog saradnje sa demokratama u periodu od 2008. do 2012. godine, Šutanovac je kazao da je osećaj "obostran".

"Mi smo tada postavili Srbiju na tračnice na kojima se i danas, istina u usporenom pravcu, kreće", kazao je predsednik Demokratske stranke.

On je dodao da bi Demokratskoj stranci odgovaralo da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori.

"Đilas je propali studentski revolucionar, želi da se vrati na mesto zločina i upravlja nikada punijom kasom!"

"Predstojeći izbori u četiri opštine biće nam dobar pokazatelj i pored aktivnog bojkota nekih iz opozicije, što će nas sigurno oštetiti", naveo je Šutanovac.

Ðilas se ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je "očigledno" da je njemu i "njegovoj družini" ponestalo para, izjavio je danas Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, povodom najave Dragana Ðilasa da će se kandidovati za gradonačelnika.

Podsetimo, Dragan Ðilas, bivši predsednik DS i gradonačelnik Beograda, najavio je ranije danas da će se kandidovati za gradonačelnika glavnog grada Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.