Dolazak američkog razvojnog fonda potvrda stabilnosti Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2020, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazak američkog razvojnog fonda potvrda stabilnosti Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Kejlebom Mekerijem, savetnikom direktora američke Razvojne finansijaske korporacije (DFC), sa kojim je razgovarala o mogućnostima saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata.

Mihajlovićeva je tom prilikom rekla da je Srbija prva zemlja u regionu koja razgovara sa ovom federalnom američkom agencijom, te istakla da je to još jedan dokaz da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država idu uzlaznim partnerskim i prijateljskim tokom.

Potpredsednica Mihajlović je naglaslila da je dolazak američke agencije u Srbiju od velikog značaja za našu zemlju jer je ovu ageciju i sve ljude koji je vode imenovao direktno predsednik SAD Donald Tramp.

"Ovo je dobar i važan znak za našu zemlju i još jedna potvrda stabilnosti Srbije. Danas smo razgovarali o infrastrukturnim projektima i novom investicionom ciklusu "Srbija 2020-2025". Verujemo da će biti prilike da vidimo još američkih investicija u Srbiji, jer to znači nova radna mesta i nastavak privrednog razvoja zemlje, što je naš cilj", rekla je ona.

Kejleb Mekeri istakao je da je Srbija važna evropska država, regionalni ekonomski lider i ključna zemlja za stabilnost i prosperitet regiona, te da je Razvojna finansijska korporacija SAD spremna da radi zajedno sa Srbijom i da podrži privredne investicije i dalji razvoj zemlje.

"Želimo da budemo partner u ekonomskom uspehu Srbije i da podržimo vaše strateške ciljeve i povezivanje Srbije sa regionom. Takođe, nastavićemo da podržavamo vašu zemlju u cilju integracija u Evropsku uniju. Danas smo imali veoma dobar razgovor i verujem da ćemo ostvariti strateško partnerstvo", rekao je Mekeri.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka Razvojna finansijska korporacija spremna da podrži investicije u Srbiju

Izvor: VOA, 07.Feb.2020

Savetnik direktora američke Razvojne finansijaske korporacije (DFC) Kejleb Mekeri razgovarao je u petak u Beogradu sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović o mogućnostima saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata. Kako je saopšteno iz kabineta ministarke,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.