Dodik: Poštovati legalno izabrane institucije i predsednika Srbije

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Poštovati legalno izabrane institucije i predsednika Srbije

Lider SNSD-a istakao da „svaka vrsta ulice i nestabilnosti“ izaziva asocijaciju da su protesti kreirani ili podmetnuti Srbiji da bi se smanjila njena snaga i moć PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas u Banjaluci da poslednja dešavanja u Beogradu i nasilan upad u zgradu RTS-a, nisu dobri za Srbiju i njen status.Pročitajte još - Predsednik Srbije: Na vlast se ne dolazi testerom, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << izborima- Pogrešno je izabrano vreme da se takva poruka šalje iz Srbije. Pogrešno, jer Srbiji treba snaga za pregovaračke procese sa Prištinom i bilo bi logično da se sve nacionalne političke snage okupe oko pregovarača, a da se na političkom planu sve rešava na izborima – rekao je Dodik.Pročitajte još - Đilas nasrnuo na policajce u civilu (VIDEO) On je istakao da „svaka vrsta ulice i nestabilnosti“ izaziva asocijaciju da su protesti kreirani ili podmetnuti Srbiji da bi se smanjila njena snaga i moć. - Treba poštovati legalno izabrane institucije i predsednika Srbije i sve stvari rešavati na dan izbora - poručio je Dodik. DODIK PORUČIO: HAŠKI SUD NIJE PRAVIČAN I NE DOPRINOSI POMIRENjUPredstavnici vlasti u Republici Srpskoj danas su u Banjaluci poručili da haški sud nije pravičan, te da njegove odluke, kao ni one Suda BiH, nisu doprinele pomirenju i pravdi u BiH.Predsedavajući Predsedništva BiH Miorad Dodik je govoreći o drugostepenoj presudi Radovanu Karadžiću koja će biti donesena 20. marta, podvukao da u RS postoji mišljenje da haški sud nije pravičan, da ne sudi u skladu s pravom i nije u funkciji pomirenja, dok je predsednica RS Željka Cvijanović istakla da „nije optimistična".- Afere u okviru samog suda, kojima smo mogli da svedočimo, vezano za procedure, nestanke dokaza i drugo, što je izašlo u javnost od ljudi koji rade ili su radili u Sudu, sigurno ne doprinose poverenju u odluke koje je ranije i sada donosio - rekao je Dodik.Predsednica RS je navela da „poučena ranijim iskustvima", nije optimista kada su u pitanju odluke koje se donose na nivou Suda u Hagu, međunarodne zajednice, ali i na nivou Suda BiH.Pročitajte još - Drugostepena presuda Karadžiću u sredu, 20. marta- Nažalost, međunarodno sudovanje, a vrlo često i ono na nivou BiH, išlo je po jednoj matrici. Uglavnom ste imali političke odluke, a onda se pravnim, pravosudnim odlukama, i sudskim presudama, popunjavao taj politički okvir. I kao rezultat toga danas imate ogromno nepoverenje kada je u pitanju sudovanje, ali i situaciju da nismo dostigli neko veće međusobno poverenje, niti ima veće kohezije u okviru BiH – rekla je Cvijanović.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Protesti nisu dobri, potrebna snaga za pregovore s Prištinom

Izvor: RTS, 18.Mar.2019

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik kaže da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju. Za slanje takve poruke izabrano je pogrešno vreme, jer je Srbiji potrebna snaga za pregovaračke procese sa Prištinom, naveo je Dodik. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.