Dobri i prijateljski odnosi dve zemlje: Potpredsednik Indije u poseti Srbiji

Izvor: BKTV News, 15.Sep.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobri i prijateljski odnosi dve zemlje: Potpredsednik Indije u poseti Srbiji

Potpredsednik Indije Venkaj Naidu započeo je zvanične sastanke u okviru posete Srbiji susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mu je priredio svečani doček ispred Palate Srbije.

Dve zemlje, inače, imaju dobre i prijateljske odnose, a visoki gost sa predsednikom Vučićem razgovaraće o unapređenju saradnje, posebno u ekonomskoj sferi.

Nakon razgovora predsednika Srbije i potpredsednika Indije u četiri oka, slede razgovori delegacije dve zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a biće potpisani bilateralni sporazumi o saradnji u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina, kao i sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Takođe, nakon toga predsednik Vučić i potpredsednik Naidu prisustvovaće velikom Poslovnom forumu Srbija-Indija na kojem će imati uvodna obraćanja.

Srbija i Indija su u prvoj polovini 2018. godine, prema podacima Privredne komore Srbije, realizovane spoljnotrgovinsku robnu razmenu u vrednosti od 97,2 miliona dolara, dok je prošle godine u istom periodu ona iznosila 81,3 miliona evra.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ukupan izvoz u robi u Indiju je bio 5,2 miliona dolara, dok je u istom periodu uvezeno 92 miliona dolara robe.

Sastancima u Palati Srbija prisustvuju i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Srbija i Indija potpisaće bilateralne sporeazume o saradnji u oblasti zdravlja bilja i biljnog karantina, koji bi trebalo da potpišu ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambašador INdije Subrat Batačardži.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Indije potpisaćepotpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure Zorana Mihajllović i ambasador Indije Subrat Batačardži.

Potom su predviđene izjave za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića i potpredsednika Indije Venkaja Naidua.

Nešto iza podneva predviđen je POslovni forum Srbija-Indija na kojem će, pored Vučića i Naidua, učestvovati i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predsednik KOnfederacije indijske industrije Mehruf Manalodi.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svečani doček pred Palatom Srbije: Potpredsednik Indije se sastao sa Vučićem, jedna tema POSEBNO BITNA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2018

Najpre razgovori u četiri oka..Potpredsednik Indije Venkaj Naidu započeo je danas zvanične sastanke u okviru posete Srbiji susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji mu je priredio svečani doček ispred Palate Srbije...Pročitajte i:..Dve zemlje, inače, imaju dobre i prijateljske...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.