Izvor: Večernje novosti, 15.Dec.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Đurić je rekao da ga ćutanje međunarodne zajednice na ovu "skandaloznu činjenicu" navodi na pomisao da bi Beograd trebalo da sada kadrovska rešenja za svoj pregovaracki tim traži po zatvorima širom Srbije Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je večeras da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komadanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu samu ideju dijaloga sa Beogradom.On >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je dodao da to jasno pokazuje da Priština ne želi bilo kakav ozbiljan razgovor o budućnosti i normalizaciji odnosa i rasvetljavanju kosovsko-metiohijskog čvora, već da želi da nastavi sa svakodnevnim provokacijama i eskalacijom nasilja u našoj južnoj pokrajini. Đurić je rekao da ga ćutanje međunarodne zajednice na ovu "skandaloznu činjenicu" navodi na pomisao da bi Beograd trebalo da sada kadrovska rešenja za svoj pregovaracki tim traži po zatvorima širom Srbije. "Ali sam siguran da ni tamo ne bismo mogli da nađemo tako okorele i ozbiljne zločince kakve oni imaju među članovima svog pregovaračkog tima", rekao je Đurić. Direktor Kancelarije za KiM ponovio je da će Beograd, kao što je sinoć i rekao predsednik Vučić, nastaviti da bez obzira na sve pritiske i sve izazove," nepoklolebljivo i istrajno" brani interese našeg naroda na KiM i na drugim mestima. "Nećemo bilo kome dozvoliti da ugrozi njihovu bezbednost i njihovo pravo na opstanak i ostanak", poručio je Đurić.PROČITAJTE I: Parlament tzv. Kosova usvojio Rezoluciju o dijalogu sa Beogradom Đurić je rekao da je ovako neozbiljnim i neodgovornim potezima Priština još jednom pokazala da nije opredeljena ni za mir, ni za dijalog, ni za normalne odnose u budućnosti. Vladajuća većina u kosovskom parlamentu I opoziciona SDP usvojili su danas Rezoluciju o nastavku dijaloga sa Beogradom, kojom je predviđeno da će proces dijaloga sa Beogradom biti prihvatljiv samo ako će njegov ishod rezultirati "međusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN I podrškom za priključenje EU I NATO". IZBOR LjIMAJA ZA ŠEFA PREGOVARAČKOG TIMA RUGANjE DIJALOGU Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je izbor Fatmira Ljimaja za šefa tima Prištine za pregovore s Beogradom "ruganje zdravom razumu i samoj ideji dijaloga", saopšteno je iz Vulinovog kabineta."Kada na čelo pregovaračkog tima stavite ubicu, onda je jasno da želite da pregovori budu ubijeni. Staviti Fatmira Ljimaja na čelo pregovaračkog tima je ruganje zdravom razumu i samoj ideji dijaloga", rekao je Vulin. Kosovska skupština danas je usvojila rezoluciju o dijalogu s Beogradom, u kojoj je određen i pregovarački tim.Na čelu tima biće Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti. Ljimaj važi za jednog od najozloglašenijih komandanata bivše OVK.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Stavljanjem Ljimaja u pregovarački tim, Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Izvor: Blic, 15.Dec.2018

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je večeras da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komadanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu samu ideju dijaloga sa Beogradom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.