Đurić: O eventualnim kontramerama u dogovoru sa Srbima sa Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: O eventualnim kontramerama u dogovoru sa Srbima sa Kosova i Metohije

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni u skladu sa stavom Srba sa KIM.

"Tražiće se ugao koji je nabolji za nas, imajući u vidu da nas za nešto više od mesec dana očekuje samit u Parizu. Odluka kakva god da bude, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << racionalna i učinjena tako da za našu poziciju bude najbolja, a da separatistima u Prištini nanese što je moguće više štete", rekao je Đurić sinoć za RTS.

Upitan da li će kontramere biti uvedene, on je odgovorio: "Videćemo da li, kakve i kada, ništa od toga neću da prejudiciram, o tome će tek da se razgovara, racionalno, imajući u vidu sve okolnosti".

On je rekao da će danas biti održan prvi sastanak Kancelarije i predsednika Republike sa Srbima sa KiM nakon pobede Srpske liste na lokalnim izborima u četiri opštine na severu Kosova, koja povećala rezultat za 40 odsto u odnosu ne prethodne izbore.

"Sada nema spavanja na lovorikama, već treba ozbiljno da se radi u interesu građana u sve četiri srpske opštine na severu Kosova", naglasio je direktor Kancelarije za KIM.

On je rekao i da će se u Skupštini Srbije ozbiljno razgovarati o stanju na KIM, pošto je Kancelarija za KIM pripremila je obiman izveštaj, a predsednik Aleksandar Vučić će izneti detaljnu sliku sadašnjeg stanja.

Upitan za detalje izveštaja, Đurić je rekao da je u njemu 149 projekata izgradnje, obnove i podrške u sprskim sredinama širom KIM.

Pred poslanicima će biti reči i o procesu dijaloga sa s Prištinom, o tome kako je Priština i na koji način sve opstruirala razgovore s Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na odgovoran i ozbiljan način.

Upitan o detaljima zasedanja sabora Srpske pravoslavne crkve, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije, Đurić je rekao da nije bio na tom sastanku, ali je podsetio da je patrijarh Irinej nakon susreta izneo stav ubedljive većine članova Sabora u kojem je "snažno podržao politiku predsednika Vučića".

"To je ono što je merodavno", naveo je Đurić i dodao da će u skupštini biti prilike da se i o tome razgovara.

On je naveo da će predsednik Vučić detaljno upoznati narodne poslanike i širu javnost sa sadržinom razgovora sa nedavno održanog crkvenog sabora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić o kontramerama Prištini: Sve u dogovoru sa Srbima sa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2019

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da će se o uvođenju eventualnih kontramera na mere Prištine ozbiljno razgovarati i da će svi potezi predsednika Republike i Vlade Srbije biti povučeni u skladu sa stavom Srba sa KIM...- Tražiće se ugao koji je nabolji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.