Đukić-Dejanović: O Statutu i nadležnostima u aprilu - nerealno očekivati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2009, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: O Statutu i nadležnostima u aprilu - nerealno očekivati

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da nije realno očekivati da će predlozi Statuta Vojvodine i zakona o prenosu nadležnosti biti razmatrani u aprilu.

Đukić-Dejanović je za B92 rekla da Vlada Srbije još nije Skupštini prosledila Predlog zakona o prenosu nadležnosti i da će taj zakon biti stavljen na dnevni red iste sednice na kojoj će se odlučivati i o Predlogu Statuta Vojvodine.

"Kada uđu u skupštinsku proceduru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće stavljeni na dnevni red prve naredne sednice. Nije realno da to bude u aprilu, ali je dobro da bude u ovom zasedanju, pre leta", rekla je Đukić-Dejanović.

Precizirala je da bi Predlog zakona o prenosu nadležnosti, kada ga Vlada Srbije bude prosledila parlamentu, trebalo da bude suočen sa Predlogom Statuta Vojvodine, kako bi se videlo da li su potpuno usaglašeni.

Predsednica Skupštine Srbije dodala je da će možda biti neophodne tehničke redakcije, ali ne i suštinske promene tog predloga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.