Dačić: Skot ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Srbije

Izvor: Vostok.rs, 12.Okt.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Skot ne bi trebalo da se meša u unutrašnje stvari Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kaže da ambasador SAD kao i svi drugi ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u unutrašnje stvari Srbije.

Međutim, podseća da je Lazarević, kao i svi koji su odslužili kazne, građanin kao i svi drugi, te da nigde nije zabranjeno da se oni uključuju u političke procese i daju izjave.

"Ovde je reč o tome da se sada govori da će to ugroziti naše bilateralne odnose, znate šta, Lazarević je odslužio kaznu, Haradinaj je predsednik vlade, koji će tek da odluži kaznu, a da ne govorim o tome da se Gotovina sprema da bude predsednik Hrvatske, a videli ste i Nasera Orića koji je sada oslobođen optužbi", komentarisao je Dačić novinarima u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma.

Poručio je da ambasadori ne bi trebalo da se mešaju u naše unutrašnje stvari, primetivši da naši ambasadori u inostranstvu ne komentarišu unutrašnje stvari tih zemalja.

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot juče je kritikovao ministra odbrane Aleksandra Vulina i podelio na svom Tviter profilu tekst Vašington posta sa naslovom "Srpski ministar odbrane hvali osuđenog ratnog zločinca".

Skot je napisao da "meseci rada na poboljšanju imidža Srbije u SAD mogu biti podriveni jednom izjavom". 

Vulin je odgovorio Skotu, zapitavši se da li bi trebalo slaviti  NATO bombardovanje. Takođe je saopštio da je Lazarević slobodan čovek, a da je njegovo pravo da poštuje i Lazarevićevu borbu i borbu srpskog naroda.



Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Skot bi da upravlja vladom u Srbiji

Izvor: Večernje novosti, 13.Okt.2017, 09:59

Komentarom o ministru Aleksandru Vulinu ambasador SAD grubo prekršio Bečku konvenciju. Dačić: Neka se ne meša u naše unutrašnje stvari, diplomate Srbije poštuju to pravilo IAKO su po Bečkoj konvenciji o diplomatskim odnosima svi ambasadori dužni da se ne mešaju u unutrašnje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.