Da oslobodimo Beograd: Na delu investitorski urbanizam

Izvor: N1 televizija, 23.Feb.2018, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da oslobodimo Beograd": Na delu investitorski urbanizam

Kandidati za odbornike sa liste "Da oslobodimo Beograd" Balša Božović, Igor Radošević i Dragoslav Šumarac razgovarali su sa građanima u Studentskom parku gde su poručili da je na delu "investitorski urbanizam" i da je Stari grad postao žrtva privatnih poslova moćnika aktuelne vlasti.

"Građani Starog grada su žrtve poslovnih dilova vrha Srpske napredne stranke (SNS), jer ono što ona želi je da Stari grad pretvori u betoniranu pešačku zonu zbog lokala koje će voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pojedinci iz vrha SNS-a i zbog njihovih biznisa", rekao je Balša Božović, a saopštila Demokratska stranka.

Božović je ocenio i da Studentski park više neće izgledati isto, jer će biti betoniran zato što privatno javno partnerstvo podrazumeva da će "neko iz vrha SNS-a na tom mestu napraviti garažu".

Dragoslav Šumarac rekao je da je u glavnom gradu sve podređeno profitu privatnih investitora i projektu Beograd na vodi.

"Izmešta se putnička železnička stanica, kakvu imaju svi evropski gradovi na stanicu Prokop koja ima samo jedan šalter, nema ni čekaonicu, izmešta se Stari tramvajski most, pominje se gondola, takođe metro koji ide od jedne livade do druge - od Makiškog polja do Ade Huje", rekao je Šumarac.

On je dodao da javni interes u Beogradu više ne postoji, zbog čega je pozvao građane da spreče "investitorski urbanizam".

"Građani opet odlučuju o tome šta treba da se gradi u Beogradu i zato pozivam Beograđane da glasaju za listu broj 4 i da zajedno oslobodimo Beograd", rekao je on.

Igor Radošević iz Zelene ekološke partije - Zeleni, rekao je da se oštro protivi ideji da se u Studentskom parku drveće poseče, kako bi se olakšala ventilacija za buduću podzemnu garažu.

"Ono što ovom parku treba je da se posadi novo drveće, a ne da se čupa postojeće zbog infrastrukturnih projekata. Postoji način na koji to treba da se uradi, a ako ne znaju treba samo da pitaju. U celom svetu to se već decenijama i godinama unazad i te kako radi", kazao je Radošević.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Građani žrtve poslovnih dilova vrha SNS"

Izvor: B92, 23.Feb.2018

Beograd -- Građani opštine Stari Grad su žrtve "poslovnih dilova vrha SNS", izjavio je kandidat za odbornika liste "Da oslobodimo Beograd" Balša Božović...On je u razgovoru sa građanima u Studentskom parku, ocenio da gradska vlast želi je da Stari grad pretvori u betoniranu pešačku zonu "zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.