DSS diplomatski oštro: Zašto Manter ne bi sastavio celu vladu?!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS diplomatski oštro: Zašto Manter ne bi sastavio celu vladu?!

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović oštro je danas reagovao na ocene ambasadora SAD u Beogradu Kamerona Mantera da nije verovatno da može biti ostvarena saradnja SAD i Srbije, "ako bi se formirala vlada Koštunica - Šešelj". Mladenović ie izrazio očekivanje DSS-a da će reagovati Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

"Američki ambasador je, ne prvi put, sebi uzeo za pravo da javno ocenjuje koje su partije podobne, a koje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da prave novu vladu Srbije", naveo je Mladenović u izjavi dostavljenoj Tanjugu. "Ako se jedan strani ambasador na ovaj način bavi sastavom nove vlade Srbije, možda ćemo od njega sutra čuti i koji su političari podobni, a koji nisu da budu ministri", rekao je portparol DSS-a.

"Kada je već za sebe uzeo sva ova prava, postavlja se pitanje zašto i u ime srpsko-američkog prijateljstva, američki ambasador ne bi sastavio kompletnu vladu", naveo je Mladenović.

"Demokratska stranka Srbije sa svoje strane postavlja pitanje da li američki ambasador smatra da bi na isti način i srpski ambasador u Vašingotnu trebalo sebi da prigrabi pravo da preporučuje kako bi trebalo da izgleda buduća američka administracija ili su ova prava rezervisana isključivo za američkog ambasadora u Beogradu", naveo je Mladenović.

"Postavljamo pitanje i našem Ministarstvu inostranih poslova da li odobrava ovakve izjave američkog ambasadora i da li će reagovati ?", dodao je portparol DSS-a.

Ambasador SAD u Beogradu je u intervjuu današnjim "Večernjim novostima" rekao da je želja Amerike da pomogne srpskom narodu, ali i da bude sigurna da će buduća vlada u Srbiji biti otvorena za saradnju koja joj se nudi.

Američki diplomata je izrazio uverenje da bi odluka Srbije da ide ka Evropi bila način da se obezbedi stabilnost na Balkanu. "Očekujem vreme u kojem bismo mogli da radimo sa proevropskim partijama i proevropskom vladom u Srbiji". Manter je rekao da je "skeptičan da saradnja može biti ostvarena, ako bi se formirala vlada Koštunica - Šešelj", i dalje konstatovao da su "ljudi u ovoj zemlji na izborima jasno rekli svoje opredeljenje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mladenović: Skupštinu Beograda sazvati što prije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jun.2008, 14:37

Portparol Demokratske stranke Srbije (DSS), Andreja Mladenović, izjavio je danas da će narodnjaci, radikali i socijalisti, sutra ponovno službeno  zatražiti hitno zakazivanje konstituirajuće  sjednice Skupštine grada. Predsjednik sku ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.