DS: Plakati u Novom Sadu - gušenje slobode govora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Plakati u Novom Sadu - gušenje slobode govora

Demokratska stranka osudila je danas lepljenje plakata u Novom Sadu koji liče na naslovnu stranu nedeljnika NIN sa naslovom "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada".

DS u saopštenju navodi da je, bez obzira ko stoji iza ove akcije, to izraz gušenja slobode govora u Srbiji.

Na plakatima je fotografija Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen za ubistvo premijera Đinđića, i još jedna manja na kojoj je prikazana foto montaža kako mu glavni i odgovorni urednik NIN-a uručuje književnu nagradu tog nedeljnika.

Na obodu plakata piše "Ova satirična slika je fotomontaža i služi kao parodija na stvaran život".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: SNS ne stoji iza plakata fotomontaže naslovnice NIN-a

Izvor: Danas, 05.Dec.2019

Plakati sa fotomontažom naslovne strane NIN-a sa naslovom "Zvezdanu Jovanoviću svečano uručena NIN-ova nagrada", izlepljeni su na više stotina mesta po Novom Sadu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.