DANAS SAZNAJE: Branka Lazarevića po hitnom postupku vraćaju u Beograd

Izvor: Danas, 02.Jun.2016, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SAZNAJE: Branka Lazarevića po hitnom postupku vraćaju u Beograd

Beograd - Zvanični Beograd doneo je odluku da po hitnom postupku zbog afere "gorivo", o kojoj je naš list u više navrata pisao, u Srbiju bude vraćen Branko Lazarević, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Atini, saznaje Danas nezvanično u vrhu Ministarstva spoljnih poslova.

Naši sagovornici preciziraju da se Lazarević vraća do kraja ovog meseca i da će po povratku u matičnu zemlju biti dužan da se javi u Ministarstvo unutrašnjih poslova, gde će biti odlučeno na koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << posao će biti raspoređen. Zanimljivo je da Lazareviću zvaničan mandat u Ambasadi u Atini istekao još januara 2015. godine, odnosno da je prekoračio mandat za oko godinu i po dana.

"Budući da je Lazarević sporazumno prebačen iz MUP-a u MSP, na osnovu Člana 42, Stava 1, Zakona o MSP, on je po povratku iz Atine dužan da se javi na posao u MUP. Ipak, imajući u vidu da se protiv njega vodi sudski postupak, po optužnici da je tokom 2008. i 2009, dok je bio na funkciji šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, odavao informacije o praćenju pripadnika grupe Darka Šarića, neizvesno je da li će biti suspendovan u MUP-u ili raspoređen na neko radno mesto. Za razliku od MSP-a u kojem, stiče se utisak, mogu da rade i ljudi protiv kojih se vodi postupak, pravila rada u MUP-u su striktna", ističu izvori Danasa.

U Ministarstvu spoljnih poslova, koje predvodi Ivica Dačić, juče nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanje da li će biti poslata inspekcija da ispita navode o malverzacijama u vezi sa upotrebom goriva zaposlenih u Ambasadi Srbije u Atini od marta 2014. do februara 2016, kada je na čelu tog diplomatskog predstavništva bio Branko Lazarević. Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević poslao je u kratkom vremenskom roku dva telegrama u kojem se iznose dokazi da je gotovo 25 tona goriva ostalo nepokriveno računima i zatražio da se pošalje inspekcija da ispita ceo slučaj.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Po hitnom postupku iz Atine se vraća Branko Lazarević, uključen u aferu "gorivo"

Izvor: Radio 021, 02.Jun.2016

Zaposleni u Ambasadi Srbije u Atini Branko Lazarević, uključen u aferu "gorivo", po hitnom postupku će biti vraćen u Srbiju...Kako u MUP-u nezvanično saznaje list Danas, Lazarević se vraća do kraja ovog meseca i po povratku u Srbiju biće dužan da se javi u Ministarstvo unutrašnjih poslova,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.