Čović uputio zvaničan poziv Vučiću da poseti Sarajevo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović uputio zvaničan poziv Vučiću da poseti Sarajevo

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović uputio je zvaničan poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za službenu posetu BiH, a datum njegove posete Sarajevu bi trebalo da bude usaglašen narednih dana, piše današnji "Blic".

List navodi da im je ta informacija potvrđena u Predsedništvu BiH.

Čović u ranijim medijskim nastupima, kako podseća list, nije isključio mogućnost da Vučić poseti Sarajevo do kraja avgusta.

Politička analitičarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Sarajeva Ivana Marić je, komentarišući najavljenu posetu, rekla da je Vučić mudar političar, koji je shvatio značaj zajedničkog nastupa celog regiona prema EU i međunarodnoj zajednici, zbog čega nema nikakav problem ni s dolaskom u Sarajevo.

"On je iskoristio slabosti u drugim državama, a to je nedostatak stvarnih lidera, tako da se uspešno nametnuo kao regionalni lider i neko ko je faktor stabilnost. To je pokazao i nekoliko puta kada nije odgovarao na neke napade i provokacije bošnjačkih političara", rekla je Marić, prenosi "Blic".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Radi se na mojoj poseti Bosni i Hecregovini

Izvor: Beta, 12.Avg.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas se "radi na njegovoj poseti" Bosni i Hercegovini i da će uskoro biti poznati detalji.   "To je za mene uvek prilika da reafirmišemo politiku mira, stabilnosti i dobrih odnosa", kazao je Vučić novinarima u Beogradu.Pojedini meiji danas su preneli...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.