Čak 80 odsto Crnogoraca ima pozitivno mišljenje o Vujanoviću

Izvor: Blic, 04.Jun.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čak 80 odsto Crnogoraca ima pozitivno mišljenje o Vujanoviću

Crnogorski predsednik Filip Vujanović i dalje je ubedljivo najpopularniji političar u toj državi, dok većina građana smatra da Crna Gora ne ide pravim putem, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos Stratedžik marketing.

Anketa javnog mnjenja, koju je Televizija Vijesti uradila sa tom agencijom, pokazala je da čak 80 odsto građana Crne Gore ima povoljno mišljenje o Vujanoviću, odnosno da u njega podjednako veruju Crnogorci i Srbi.

Radomir Kračković iz istraživackog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra TV Vijesti kazao je da Vujanović ima stabilan rejting, sa veoma malo negativnih ocena, odnosno ima veliku podršku i među glasačima opozicionih stranaka.

Druga po popularnosti je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora Vanja Ćalović, o kojoj povoljno mišljenje ima 66 odsto ispitanika, a treći je premijer Igor Lukšić kome veruje 58 odsto građana.

Prema istraživanju, od opozicionih lidera najpopularniji je predsednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić o kome pozitivno mišljenje ima 53 odsto ispitanika.

O predsedniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću povoljno mišljenje ima 47 odsto ispitanika, dok je 49 odsto onih koji su ga negativno ocenili.

Đukanović, prema rečima Kračkovića, i dalje oštro deli biračko telo, odnosno građani su ili izuzetno kritični prema njemu ili mu daju najbolje ocene.

Istraživanje javnosti pokazalo je da svega 39 odsto građana smatra da Crna Gora ide pravim putem, dok je njihov broj u januaru bio 45. Prema istraživanju, građani Crne Gore podeljeni su prema predlogu premijera Lukšića o uvođenju trobojke kao predsedničke zastave i skraćenje himne za dve strofe.

Sa Lukšićevim predlogom ne slaže se 51 odsto ispitanika, dok 45 smatra da je predlog dobar. Istraživanje je rađeno od 16. do 20. maja na uzorku od 800 ispitanika.

Povezane vesti: Vujanović najpopularniji crnogorski političar Vujanović najpopularniji crnogorski političar Josipović ubedljivo najpopularniji političar u Hrvatskoj Amerikanci: Obama ne zaslužuje da bude ponovo izabran SDP uživa poverenje 10 odsto više birača od HDZ-a

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.