CIRKUS MINISTARSTVO: Osim starleta, diplomatski pasoš dali i ambasadoru Crne Gore!

Izvor: Kurir, 20.Jul.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIRKUS MINISTARSTVO: Osim starleta, diplomatski pasoš dali i ambasadoru Crne Gore!

NIJE ŠALA: Ranko Vujačić, diplomatski predstavnik Crne Gore u Nemačkoj, posle razdvajanja država dobio povlašćenu putnu ispravu naše zemlje

BEOGRAD - Za haos u vezi sa dodeljivanjem diplomatskih pasoša potrebna je velika metla, o čemu svedoči i podatak da diplomatski pasoš Srbije ima i Ranko Vujačić, ambasador Crne Gore u Berlinu, saznaje Kurir!

To, upozoravaju poznavaoci diplomatskih prilika, može da izazove veliki problem našoj zemlji ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se u nezgodnim situacijama pozove na diplomatski imunitet koji mu pasoš omogućava.

- Vujačić je državljanin i Srbije i Crne Gore, a diplomatski pasoš dobio je posle razdvajanja zajednice. Crnogorsko državljanstvo dobio je 2010. godine na predlog premijera Mila Ðukanovića - kaže izvor Kurira.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić potvrdio je naša saznanja.

- Prilikom izmena zakona i revizije postupaka proglašavanja pasoša ništavnim dobio sam i podatak da ambasador Crne Gore u Nemačkoj ima naš diplomatski pasoš - rekao je kratko Dačić i dodao da se ceo slučaj ispituje i da će sve biti po zakonu.

Nelogično

Vladislav Jovanović, bivši diplomata, kaže da bi Vujačić, koji je i šef srpske masonske lože, morao hitno da vrati srpski diplomatski pasoš.

- U situacijama koje su sporne može da se pokrije tim diplomatskim pasošem i pozove se na imunitet, a onda nama da kažu: „Evo, šta radi vaš građanin.“ Trebalo bi ga odmah poništiti, pa ako gospodin hoće da ga ima za uspomenu, neka ga čuva tako poništen - kaže Jovanović.

Dušan Janjić, politički analitičar, kaže da je to skandal.

- To je nedozvoljeno. Ako je bio službenik UN, trebalo je da dobije njihove papire, a ne diplomatski pasoš Srbije. Ovakva situacija može da nanese veliku štetu Srbiji, da se on, recimo, pozove na taj dokument u situacijama kad se ogluši o zakon. Ovo je samo još jedan slučaj koji pokazuje da je situacija oko dodeljivanja pasoša nesređena i da je hitno potrebno uvesti red - kaže Janjić.

Vujačić je donedavno bio visoki funkcioner u Organizaciji UN za industrijski razvoj, sa sedištem u Beču, na različitim pozicijama. Vlada Crne Gore ga je za ambasadora imenovala pre četiri dana.

Mrkić se pere

Češlja se u čije je vreme ovaj ambasador dobio diplomatski pasoš Srbije, a prva sumnja pala je na bivšeg šefa diplomatije Ivana Mrkića. Mrkić, međutim, za Kurir to demantuje.

- Nikad nisam čuo za Vujačića - rekao je on.

Ko je Ranko Vujačić

MASON, ČLAN SVETSKE VLADE U SENCI...

Vujačić je 2006. godine postao počasni predsednik austrijsko-crnogorskog udruženja. U javnosti Crne Gore kritikovan je jer je lobirao za potapanje kanjona Tare kako bi se izgradila hidroelektrana Buk-Bijela, u kojoj bi trebalo da učestvuju vlade Crne Gore, BiH i Srbije. On je i član srpskog ogranka Trilateralne komisije, svetske vlade u senci.

DIPLOMATSKE SAVETNICE

DUŠICA JEVĐENOVIĆ

Savetnica u Vladi, tvrdi da joj je diplomatski pasoš sredio lično Tomislav Nikolić

NEVENA LOJOVIĆ

Pre zaposlenja u MSP glumila u seriji „Selo gori, a baba se češlja“

Marija Grujić

Pre angažmana u MSP slikala se obnažena za muške časopise

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.