Brnabićeva iznela zahtev: Pripremiti pismo i poslati svima

Izvor: B92, 08.Nov.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva iznela zahtev: Pripremiti pismo i poslati svima

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je na sednici vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma.

Ona je navela da će pismo u ime vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini.

Kako se navodi u saopštenju vlade, Brnabićeva želi tim pismom da ukaže da prištinske vlasti "u potpunosti i kontinuirano krše sve postignute dogovore, regionalne inicijative i međunarodne sporazume, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa čak i dokumente koje su Privremene institucije same donosile i usvajale, kao što je Ustav tzv. Republike Kosovo".

Tim pismom Vlada Srbije želi da upozori na ugrožavanje regionalnog mira i stabilnosti od Prištine, kao i na "namerno i direktno urušavanje atmosfere dijaloga u trenutku kada Srbija ulaže maksimalan napor za njegovo intenziviranje u cilju dugoročnog mira, stabilnosti i prosperiteta za sve stanovnike ovog dela Evrope".

"Predsednica Vlade je naglasila neophodnost da se komunikacija sa svim partnerima širom sveta pojača kako bi svi bili svesni kompleksnosti situacije u kojoj Srbija vodi dijalog, čime bi se na najdirektniji način dala puna podrška naporima predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i obezbedila što veća sigurnost za naš narod na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brnabić zatražila od Vlade da napiše pismo svim zemljama sveta o ponašanju Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2018

Premijerka Srbije Ana Brnabić zatražila je danas na sednici Vlade da se u najkraćem mogućem roku pripremi tekst pisma koje će u ime Vlade poslati predsednicima vlada svih zemalja sveta u kojem će ukazati na odluke i ponašanje institucija u Prištini...Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.