U Briselu obeležen Dan državnosti Republike Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 04:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu obeležen Dan državnosti Republike Srbije

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, u Briselu je večeras organizovan prijem kome su prisustvovali predstavnici briselskog diplomatskog kora, zvaničnici institucija EU i NATO i srpska dijaspora u Belgiji.

Uz moto "Srbija stvara", prijem u "Cercle Royal Gaulois", u srcu Kraljevskog parka u Briselu, organizovali su ambasada Srbije u Belgiji i misije Srbije pri EU i pri NATO.

Prijem je otvoren izvođenjem himni Srbije i Belgije, a zatim je intonirana i nezvanična >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << himna EU "Oda radosti".

Goste su pozdravila tri ambasadora Srbije - Marina Jovićević, Ana Hrustanović i Miomir Udovički.

Oni su podsetili goste na stratešku opredeljenost Srbije evrointegracijama, partnersku saradnju sa Belgijom i NATO, kao i na probleme koji postoje u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine zbog taksi koje su prištinske institucije pre 100 dana uvele na robu iz centralne Srbije.

Otkazana poseta Ane Brnabić Briselu

Poseta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić Briselu, najavljena za danas, pomera se zbog drugih obaveza, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Prethodno je bilo najavljeno da će Ana Brnabić danas u Briselu prisustvovati prijemu povodom obeležavanja Dana državnosti Srbije, koje se organizuje u okviru nove platforme vlade za promociju Srbije u svetu, "Srbija stvara" (Serbia Creates).

Platformu je, kako je navedeno, kreirao Savet za kreativne industrije predsednice vlade Ane Brnabić.

Bili su najavljeni i njeni susreti sa prvim potpredsednikom Evropske komisije Fransom Timermansom i evropskom komesarkom za pitanja pravosuđa, potrošača i rodne ravnopravnosti Verom Jurovom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.