Brnabić i Oricio o vladavini prava, pravosuđu, medijima...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2018, 04:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić i Oricio o vladavini prava, pravosuđu, medijima...

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji, ambasadorom Andreom Oricijem, o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Ambasador Oricio pohvalio je Srbiju zbog brzine reformi i postignutih rezultata, naročito u oblasti ekonomije i fiskalne politike, ističući da OEBS pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se složili da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je zahvalila na spremnosti Misije OEBS da pomogne u izradi nove medijske strategije i pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

Premijerka je ocenila da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost. Ona je istakla da je uspostavljanje stabilnog pravosudnog sistema, kao vodeće sile društva i pokretača daljih reformi, u najvećem interesu države i građana Srbije.

Šef Misije OEBS-a zaključio je da je Srbija u prethodnom periodu posvetila dosta pažnje temi nacionalnih manjina i unapređenju zakonskih okvira iz ove oblasti. Naveo je spremnost Misije da nastavi saradnju sa državom po pitanju unapređenja prava manjina.

Kao dobar primer naveo je projekat učenje jezika manjina, koji je OEBS u proteklom periodu sprovodio u opštinama Preševo i Bujanovac, ističući da je pozitivno iznenađen odzivom osoba albanske nacionalnosti za učenje srpskog jezika.

Premijerka Brnabić zahvalila je šefu Misije OEBS-a na dugogodišnjem konstruktivnom partnerstvu sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija.

Ona je pohvalila rad Misije i ambasadora Oricija, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju demokratskih institucija, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.