Brnabić: Vlada će insistirati da svi zakoni prođu javnu raspravu

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vlada će insistirati da svi zakoni prođu javnu raspravu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će insistirati da svi zakonski predlozi pre usvajanja budu u javnoj raspravi.

Ona je na sastanku sa članovima Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) rekla da će tražiti da sva ministarstva pokreću javne rasprave da bi se na predložene propise dobilo što više relevantnih komentara od privrede.

- Posvetiću više pažnje da javna rasprava bude sastavni deo procedure donošena svih zakona - kazala je premijerka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pozvala privrednike da se uključe u izradu zakona kako oni ne bi bili prenormirani.

Brnabić je podsetila da su prioriteti Vlade Srbije digitalizacija i reforma obrazovanja jer bez toga Srbija neće moći da ima dugoročni i održivi rast.

- Ta reforma je potrebna da bi Srbija prešla sa ekonomije zasnovane na investicijama na ekonomiju zasnovanu na inovacijama - kazala je ona.

Skupu je prisustvao i američki ambasador Kajl Skot koji je rekao da u Srbiji posluje sve više kompanija iz SAD koje su investirale više od četiri milijarde dolara.

Po njegovim rečima, komunikacija vlade i predstavnika privrede je veoma važna za unapređenje poslovne klime, ali i za rast investicija i smanjenje broja nezaposlenih.

Ocenio je da ima još izazova u popravljanju poslovne klime i da je važno da se ubrza privredni rast i sprovode strukturne reforme.

Predsednik UO Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) Zoran Petrović izjavio je da oni kao investitori žele da Srbija bude dobro mesto za investicije, ima dobre zakone koji se sprovode, kao i dobru administraciju.

On jer kazao da su privrednici okupljeni u Američkoj privrednoj komori zadovoljni glavnim indikatorioma makroekeonomske politike Srbije.

- Možemo da budemo zadovoljni fiskalnom poltikom vlade, raduje nas smanjenje javnog duga, to što je inflacija u niskim okvirima, a kurs stabilan - reko je Petrović.

Dodao je i da je "neupitan put Srbije ka EU" i da je važno da se na tom putu standardi prihvataju i ispunjavaju.

Petrović je istako da članovi Američke privredne komore očekuje da će Srbija u 2018. imati veći privredni rast i da bi bilo dobro on godišnje iznosi četiri do pet odsto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brnabić: Vlada će insistirati da svi zakoni prodju javnu raspravu

Izvor: Beta Video, 19.Okt.2017

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će insistirati da svi zakonski predlozi pre usvajanja budu u javnoj raspravi. Ona je na sastanku sa članovima Američke privredne komore u Srbiji (AmĆam) rekla da će tražiti da sva ministarstva pokreću javne rasprave da bi se na predložene...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.