Brnabić: Ministar Popović da sprovodi politiku vlade ili da je napusti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ministar Popović da sprovodi politiku vlade ili da je napusti

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Nenad Popović u današnjoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član.

Brnabić podseća da on kao ministar bez portfelja nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije.

"Ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar u Vladi je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u stanju su slobodni da je napuste", navela je predsednica vlade u izjavi za javnost.

Ona podseća da je prva rečenica u njenom ekspozeu, odnosno programu Vlade koji je Skupština usvojila kada je glasala za ovu Vladu, a u vezi naše spoljne politike, da EU ostaje naš strateški prioritet i cilj.

"Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i nikada nije dolazila u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu", zaključila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar Nenad Popović ocenio je danas da je Briselski sporazum mrtav, da evropskih integracija više nema, i da srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SLOBODAN JE DA NAPUSTI VLADU" Popović naljutio premijerku, a glavni razlog za svađu su EVROINTEGRACIJE

Izvor: Blic, 27.Jul.2019

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović danas je ozbiljno naljutio premijersku Srbije Anu Brnabić, koja mu je između ostalog poručila da, ukoliko ne može da sprovodi zajedničku politiku Vlade Srbije, ima slobidu da je napusti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.