Britanska medijska regulatorna agencija kaznila RT sa 200.000 funti zbog „nedovoljne nepristrasnosti“

Izvor: Vostok.rs, 26.Jul.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska medijska regulatorna agencija kaznila RT sa 200.000 funti zbog „nedovoljne nepristrasnosti“

Britanski medijska regulatorna agencija „Ofkom“ je kaznila rusku televiziju RT sa 200.000 funti zbog "kršenja pravila emitovanja".
U saopštenju ruskog televizijskog kanala se naglašava da britanski organ nije čekao odluku suda, koja je trebalo da utvrdi da li su "tvrdnje Ofkoma o RT-u uopšte osnovane". "Istovremeno, taj iznos znatno premašuje kazne koje su izrečene drugim medijima za takve ozbiljne povrede, kao što su podsticanje mržnje i podsticanje na nasilje, dok agencija subjektivno optužuje RT za `nedovoljnu nepristrasnost` ", navodi se u saopštenju RT-a Prema istrazi "u periodu od 17. marta do 26. aprila 2018. godine u sedam vesti RT nije pokazao potrebnu nepristrasnost", navodi se u saopštenju agencije. Agencija je kako se naovdi "pronašla učestalo kršenje pravila u kratkom vremenskom intervalu".   Do sada je najveća kazna za kršenje nepristrasnosti, za šta se optužuje RT, iznosila — 30.000 funti. Platio ju je „Islam čenl“ (Islam Channel) za kršenje pravila u ukupnom trajanju od 24 časa u toku pet nedelja.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.