Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov sa Brnabić o evropskim integracijama Zapadnog Balkana

Bugarski premijer Bojko Borisov obavestio je danas premijerku Srbije Anu Brnabić o razgovorima koje je proteklih dana imao o podsticanju evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, ukazavši na značaj infrastrukturnog povezivanja, saopštila je Pres služba bugarske vlade.

Borisov je, u telefonskom razgovoru s premijerkom Brnabić, istakao da su evropske integracije Zapadnog Balkana, koje je Bugarska kao predsedavajuća Savetu EU postavila kao prioritet, podržale različite >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političke grupe u Evropskom parlamentu i lideri EU, prenosi BTA.

"Zajedničko mišljenje je da je infrastrukturno povezivanje i izgradnja panevropskih transportnih koridora prva faza tih integracija", navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, bugarski premijer je ukazao na mogućnosti koje pruža Berlinski proces i interesovanje koje pokazuju međunarodne finansijske organizacije.

Borisov je u razgovoru s premijerkom Srbije poručio da će njegova zemlja ostati aktivna u tom procesu i da, takođe, računa na posvećenost Vlade Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.