Bolton: Nisu pronađena nikakva rešenja za probleme koji postoje u odnosima s Belorusijom

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton: Nisu pronađena nikakva rešenja za probleme koji postoje u odnosima s Belorusijom

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da tokom susreta s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku nisu pronađena nikakva konkretna rešenja za probleme koji postoje u odnosima dveju zemalja.
„To je bio veoma važan sastanak. Nismo došli ni do kakvih konkretnih rešenja, ali je bilo veoma važno razgovarati o svim pitanjima“, rekao je Bolton novinarima nakon susreta. On je dodao da na sastanku s Lukašenkom nije bilo razgovora o pitanju uzajamnog obnavljanja diplomatskog prisustva na nivou ambasadora. „Nismo razgovarali o tom pitanju“, kazao je Bolton i podsetio na to da je među zemljama bilo složenih trenutaka. „Potrebno je da vidimo napredak u određenim sferama, kako bismo ostvarili napredak kada je reč o pitanju obnavljanja diplomatskih predstavništava na nivou ambasadora“, naveo je Bolton. Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost je dodao da nije ni bilo planirano da tokom ove posete Minsku bude doneta odluka u vezi s tim pitanjem. Lukašenko je tokom susreta s Boltonom rekao da Minsk želi da okrene novi list u odnosima s Vašingtonom. Odnosi Belorusije i Zapada poboljšali su se u poslednje vreme zbog uloge Minska u rešavanju sukoba na istoku Ukrajine. Evropska unija je ukinula gotovo sve sankcije Belorusiji, koja je pre toga bila pod političkim i ekonomskim pritiskom Zapada dvadesetak godina. I SAD su obustavile niz sankcija protiv kompanija iz Belorusije. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.