Bojan Pajtić za Blic: Danas ćemo pobediti strah koji vlada Srbijom

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojan Pajtić za "Blic": Danas ćemo pobediti strah koji vlada Srbijom

Sigurno je da će na mitingu biti više desetina hiljada ljudi. Srbija se probudila iz noćne more, a vlast će toga danas postati svesna.

Ovo Bojan Pajtić, lider Demokratske stranke, kaže u intervjuu za „Blic” uoči današnjeg mitinga koji demokrate organizuju u Beogradu pod sloganom „Osvetli Srbiju”.



Šta očekujete od mitinga?


- Da odagna strah koji se nadvio nad Srbijom. Da vrati nadu. Da pokaže ovoj zemlji da u njoj još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i te kako ima odlučnih i pristojnih ljudi. Danas je standard građana za 30 odsto lošiji nego pre samo tri godine. Penzije se protivustavno smanjuju. U martu se Srbija zaduživala 404 evra u sekundi, u čemu smo neslavni svetski rekorderi. Državom vladaju plagijatori i neznalice. Ministar pravde vređa advokate, ministar prosvete učitelje, nastavnike i profesore. Suspendovano je pravo na različitost i pravo na kritiku vlasti. Srbija je jedina zemlja u kojoj građani moraju da štite zaštitnika građana. Samo ako se pobunimo, možemo stvari promeniti.

Ko su tih više desetina hiljada ljudi koje očekujete?

- Osiromašeni radnici kojima su smanjene plate, opljačkani penzioneri kojima su protivustavno umanjene penzije, poniženi prosvetni i zdravstveni radnici, svi oni koji ne pristaju na poniženje i laž, a na miting smo pozvali i stranke koje odbacuju svaku saradnju sa režimom Aleksandra Vučića.

Borba traje

A šta će DS dan posle mitinga?

- Nastavljamo borbu u celoj Srbiji. Od grada do grada, nastavljamo borbu do odlaska u istoriju onih čije će se vladavine Srbija u budućnosti stideti. Onih kojima zakon leži u topuzu.

Koje su ključne poruke koje ćete poslati?

- Demokratska stranka nema izbora i nema više prava ni na jednu jedinu grešku. DS mora da stane na put autokratiji i vladavini straha, neznanja i laži. Neoliberalnoj ideologiji SNS-a po kojoj svi građani sve više i više postaju roblje krupnog kapitala suprotstavljamo koncept humanog kapitalizma zdrave konkurencije i ozbiljne socijalne odgovornosti. Maksima da su svi isti dovela nas je dovde. Pokazaćemo da to nije tačno. Da postoji pristojna, pametna, poštena, civilizovana Srbija. I da je jako brojna.

Utakmica Crvena Zvezda - Partizan je takođe danas. Da li se plašite da može doći do incidenata?

- Upozoravam režim da i ne pomišlja da režira bilo kakav incident.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.