Berlin: Trampovi argumenti i činjenice o „Severnom toku 2“ ne odgovaraju stvarnosti

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2018, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin: Trampovi argumenti i činjenice o „Severnom toku 2“ ne odgovaraju stvarnosti

Nemački ministar spoljnih poslova Haiko Mas komentarisao je optužbe Donalda Trampa protiv Berlina o gasovodu "Severni tok 2".

Tokom svog govora u Generalnoj skupštini UN, Tramp je još jednom osudio Nemačku zbog "potpune zavisnosti od ruskih energetskih resursa".

Kao odgovor na reči Trampa, Mas je rekao da "argumenti i činjenice koje je dao Tramp ne odgovaraju stvarnosti" i da "nema zavisnosti Nemačke od Rusije, a još više u energetskim pitanjima".

Istovremeno, ministar je podsetio da nemačka vlada posmatra gasovod "Severni tok 2" pre svega kao ekonomski, a ne kao politički projekat.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.