Benzinske pumpe širom Britanije presušile; Vlada neće angažovati vojsku za isporuke goriva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 09:33

Benzinske pumpe širom Britanije "presušile"; Vlada neće angažovati vojsku za isporuke goriva

Nakon velikih nestašica goriva i velikih redova ispred benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji, vlada u Londonu je danas preko ministra za životnu sredinu Džordža Justisa potvrdila da još uvek ne namerava da angažuje vojsku da vrši isporuke goriva do benzinskih pumpi.

"Trenutno nemamo planove da angažujemo vojsku za distrubuciju goriva", rekao je Justis, prenosi Rojters.

Britanski premijer Boris Džonson je najavio da bi stotine vojnih vozača cisterni mogle da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << angažovane da snabdevaju benzinske pumpe gorivom širom zemlje, preneo je ranije Gardijan.

Poslednjih dana su se na benzinskim pumpama u Velikoj Britaniji stvorile duge kolone vozila čekajući satima da natoče gorivo.

Naftne kompanije su saopštile da nemaju dovoljno šofera, što je stvorilo probleme u transportu od rafinerija do pumpnih stanica, a gigant Britiš Petroleum je juče saopštio da je skoro jedna trećina BP pumpi u Britaniji ostala bez dve glavne vrste goriva zbog panične kupovine vozača.

Britanska vlada je odlučila da suspenduje zakone o zaštiti konkurencije i da dozvoli kompanijama da rade udruženo kako bi se ublažila nestašica, a ministar Justis je izjavio da je potrebno poboljšati uslove za vozače kamiona na duge relacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Alarmantno: Presušilo 90 odsto pumpi? FOTO

Izvor: B92, 27.Sep.2021

Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva...Pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi "presušilo", saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima...Akutni nedostatak vozača kamiona u Velikoj Britaniji naveo je stanovnike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.