Uhapšen bivši glavni kontraobaveštajac Makedonije zbog upada u Sobranje

Izvor: Beta, 05.Dec.2018, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši glavni kontraobaveštajac Makedonije zbog upada u Sobranje

Bivši direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove Makedonije (UBK), Vladimir Atanasovski večeras je uhapšen u Skoplju po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.Kako su javili mediji, Atansovski je priveden kao jedan od organizatora upada u Skupštinu Makedonije 27. aprila prošle godine, zbog kojeg se grupi od 33 učesnika već sudi po optužnici za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka Makedonije.Privodjenje je Atansovskog je zatražila tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskovska, pošto su na tom sudjenju dva optužena svedočila da je Atanasovski bio jedan od orgnizatora i naredbodavaca nasilja u parlamnetu, zajedno s bivšim načelnikom za službe UBK prisluškovanje, Nikolom Boškovskim i savetnikom predsednika Makedonije Sinišom Aleksoskim.Po svedočenju optuženih, upravo Atanasovski je organizovao upad u Sobranje, kupovanje fantomki za učesnike nasilja, obezbedio vozilo pred zgradom parlamenta iz kojeg su odredjeni učesnici upada uzimali oružje.Ruskovska je potvrdila da je zbog tog svedočenja zatražila od krivičnog suda u Skoplju da odredi pritvor Atansovskom.Vladimitr Atanasovski bio je na čelu UBK od 1. septembra 2016, nekoliko meseci pre izbora na kojima je VMRO DPMNE izgubila vlast, i tu funciju je obavljao do juna 2017. kada je koalicija SDSM i DUI uspela da ukloni prepreke i formira vladu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši kontraobaveštajac zbog upada u Sobranje

Izvor: B92, 05.Dec.2018

Bivši direktor Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove MKD Vladimir Atanasovski je uhapšen u Skoplju po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal...Kako su javili mediji, Atansovski je priveden kao jedan od organizatora upada u Skupštinu Makedonije 27. aprila prošle godine, zbog kojeg...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.