Austrijski vicekancelar Štrahe u centru skandala, raspad vladajuće koalicije

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Maj.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijski vicekancelar Štrahe u centru skandala, raspad vladajuće koalicije

Austrijski vicekancelar i lider krajnje desne Slobodarske partije Austrije (FPO) Hans-Kristijan Štrahe podneo je ostavku na državne i partijske funkcije nakon što su objavljeni kompromitujući video snimci koji sugerišu njegovu umešanost u korupciju. Štraheov pad označio je i kraj vladajuće desno-konzervativne koalicije, pa je šef države Aleksander Van der Belen nagovestio da će za septembar raspisati prevremene izbore.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Štrahe želi da dokaže "NEVINOST": Nakon skandala žena ga je ostavila i PRESELILA SE sa sinom

Izvor: Blic, 21.Maj.2019, 11:31

Bivši austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Slobodarske stranke Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe najavio je da želi da dokaže svoju nevinost u vezi s takozvanom aferom Ibica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.