Amandmani na Predlog zakona o finansiranju Vojvodine u skladu sa ustavom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amandmani na Predlog zakona o finansiranju Vojvodine u skladu sa ustavom

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo saglasio se danas da su amandmani na Predlog zakona o finansiranju Vojvodine u skladu sa Ustavom Srbije, ali ostaje da se o tim amandmanima, kao i predlogu zakona izjasne poslanici Skupštine Srbije.

Predlog Zakona o finansiranju Vojvodine podneli su poslanici Nenad Čanak, Olena Papuga i Nada Lazić iz poslaničke grupe Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine i SDA Sandžaka.

Oni predlažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da budžet Vojvodine iznosi najmanje sedam odsto budžeta Srbije, ali i da osnovicu za utvrđivanje pokrajinskog budžeta predstavlja visina ukupnih rashoda i izdataka planiranih republičkim budžetom.

Stranke vladajuće koalicije najavile su ranije u načelnoj raspravi da neće glasati za Predlog zakona o finansiranju Vojvodine.

Na sednici Odbora su kao predstavnici predlagača zakona bili Olena Papuga i Nada Lazić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Skupština nije usvojila Čankove predloge o Vojvodini

Izvor: RTS, 26.Mar.2019, 11:27

Skupština Srbije nije usvojila Predlog zakona o finansiranju Vojvodine i Predlog rezolucije o Vojvodini koju su podneli poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine. Nenad Čanak rekao da je očekivao da će se voditi ozbiljnija diskusija. Poslanici vladajuće većine smatraju da se na taj način...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.